חיטה מוקפצת עם שעועית וזיתי קלמנטה

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג חיטה שבורה (גרוסה)
  • 1 חב' שעועית ירוקה
  • 20 עגבניות שרי
  • 20 זיתי קלמנטה קלופים וחתוכים גס
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף קיגו'ן
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס נענע קצוצה או טראגון

אופן ההכנה:
מבשלים את החיטה כחצי שעה במים עם מלח כמו פסטה.
מסננים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום והשעועית. מקפיצים כ-5 דקות.
מוסיפים את כל שאר התבלינים, מקפיצים כדקה ומוסיפים את עשבי התיבול.
מוסיפים את היין והחיטה ומבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים.

מתכונים נוספים
.