סלט חגיגי של כרוב, פפאיה , נענע, תמרים וענבים

מצרכים:

  • 1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות דקות (גוליאנים)
  • 1/2 פפאיה חתוכה לרצועות דקות (גוליאנים)
  • 30 יחידות ענבים מגולענים וחצויים
  • 10 תמרים יבשים או טריים
  • צרור נענע
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם חמוציות
  • גרגרי רימון ( לא חובה)

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות חרדל
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית אבקת גינג'ר
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כפות רוטב דגים (לא חובה)
  • מיץ מ-2 לימוני ליים

אופן ההכנה:

לרוטב – לערבב היטב את כל החומרים – ניתן לטחון במוט טחינה כך שהרוטב יהיה אחיד .

לסלט – להניח את כל המצרכים בקערה.

למזוג מעל הסלט (לפני הארוחה ) כוס חד פעמית של הרוטב ולערבב.

את שארית הרוטב ניתן לשמור במקרר בכלי אטום עד שבוע.

                                    בתאבון.

מתכונים נוספים
.