שקשוקה ירוקה

 

חומרים:

  • 1 חבילת עלי תרד טורקי שטופה / 1/2 שקית תרד קפוא של סנפרוסט
  •  1בצל גדול קצוץ
  • 10 יחידות עגבניות שרי חצויות (לא חובה)
  •  5 שיני שום קצוצים דק
  • צרור בזיליקום קצוץ
  •  6 כפות שמן זית
  • 1/2  כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל לבן (לא חובה)
  •  5 ביצים
  • 1 קופסא ביבי מוצרלה
  • 6 כפות שמנת לבישול / חצי כוס חלב

אופן הכנה:

לחרוך במחבת חם מאוד ללא שמן כ-5 דקות את הבצל.
להוסיף שמן, שום ותבלינים.
לערבב מעט ואז להוסיף את התרד והבזיליקום.
לערבב היטב ולבשל כ- 10 דקות.
להוסיף את השמנת ועגבניות השרי, לערבב, להכניס את ביצים, לפזר בעדינות מעל את ה-ביבי מוצרלה ולבשל עד קבלת ביצים מוכנות.
אפשר להוסיף מעל פטרוזיליה ולגרד מעל גבינה צפתית , פטה , מוצרלה…

 

 

בתאבון

 

מתכונים נוספים
.