קייטרינג לאירועים – הגורמים המשפיעים על מחיר המנה

מתכננים אירוע קייטרינג בקרוב ורוצים לדעת כיצד מחושבים העלויות מצד חברת הקייטרינג? במאמר זה אנו נפרט את המרכיבים העיקריים אשר משפיעים על מחיר המנה לכל סועד. בין היתר נעמוד על גורמים משפיעי מחיר כמו כמות הסועדים באירוע, תפריט האוכל המוצע, מיקום האירוע, תאריך האירוע, רמת הכשרות המבוקשת וכיוצ"ב.

האוכל והתפריט המוגש באירוע

סוג התפריט המוגש באירוע הוא הגורם העיקרי המשפיע על מחיר המנה. ניתן לבחור תפריט המכיל את כל מרכיבי הארוחה ומנגד ניתן לבחור את תפריט מצומצם המכיל רק חלק מהמרכיבים. למשל תפריט אשר יכיל מנות פתיחה, מנות ראשונות, מנות עיקריות, תוספות חמות, סלטים וקינוחים יעלה יותר מתפריט אשר יכיל רק חלק מהקטגוריות הללו. בנוסף לכך איכות המנות אשר מוגשות באירוע גם כן משפיעות על מחיר המנה קייטרינג זול יכול להיות קייטרינג עם אוכל איכותי ומרכיבי תפריט רבים. באירוע גדול למשל ניתן להגיש אוכל באיכות גבוהה ובמחיר לסועד נמוך באופן יחסי בגלל שהאירוע הוא רב משתתפים.

כמות הסועדים באירוע

כמות הסועדים באירוע היא גורם חשוב המשפיע גם כן על מחיר המנה. לחברת הקייטרינג יש עלויות קבועות בכל אירוע כמו הובלה, צוות ,ציוד וכדומה. כאשר האירוע גדול יותר העלויות הקבועות יורדות כאשר מחשבים אותם בעבור כל סועד באירוע. למשל באירוע של 200 סועדים העלויות הקבועות יהיו זולות יותר (בעבור כל סועד) מאשר באירוע של 50 סועדים.

מיקום האירוע

המקום בו נערך האירוע משפיע בצורה משמעותית על המחיר לסועד. למשל אם האירוע נערך באולם אירועים מסודר אשר מתפעל מטבח ומספק עמדות שירות אז המחיר יכול להיות זול יותר מאשר אם האירוע מתקיים בשטח או בטבע.

אירועים בטבע דורשים מצוות הקייטרינג להגיע הרבה זמן מראש ולהכין את כל אזור האירוע. הכנות מקדמיות אלה דורשות צוות תפעולי גדול וגוררות עמן עלויות רבות. במקרה בו האירוע מתנהל באזור נגיש ונוח לקיום אירועים העלויות יהיו נמוכות יותר מאשר עם האירוע מתקיים באזור שבדרך כלל אינו מיועד לקיום אירועי קייטרינג.

תאריך האירוע

כמו בכל דבר אשר בשוק החופשי, הביקוש וההיצע משפיעים גם כן על מחיר המנה.
בתאריכים המבוקשים במהלך השנה, בדרך כלל המחיר יהיה גבוה יותר מאשר בימים הפחות מבוקשים. למשל בימי הקיץ שהם ימים מאוד מבוקשים לקיום אירועי הקייטרינג המחיר יהיה גבוה יותר מאשר בימי החורף בהם הביקוש נמוך יותר. דוגמה נוספת היא התאריכים אשר בהם אסור לקיים חתונות, למשל בתקופת בין המצרים בה על פי המסורת היהודית אסור להתחתן ולכן הביקוש לארועי קייטרינג הוא נמוך יותר.

כשרות הקייטרינג

במדינת ישראל ישנם רמות כשרות שונות לכל קייטרינג או לכל סוג של אוכל. בין היתר ישנה כשרות של רבנות מקומית, כשרות של הרב מחפוד כשרות מהדרין כשרות בדץ בית יוסף וכדומה. בדרך כלל ככל שרמת הכשרות גבוהה יותר כך מחיר המנה יהיה גבוה יות.  הכשרות הנפוצה בישראל היא כשרות של הרבנות והיא נחשבת גם הזולה ביותר. ככל שנעלה ברמת הכשרויות כך מחיר המנה יתייקר.

לסיכום: ישנם גורמים רבים המשפיעים על המחיר לסועד בכל אירוע ואירוע. כפי שראינו במאמר זה ישנם גורמים רבים המשפיעים על המחיר. על מנת לקבל הצעת מחיר לאירוע קייטרינג פשוט צריך לפנות לחברה המתמחה באירועים ובהתאם לצרכים שלכם, לבקש  את הצעת מחיר לאירוע.

ליצירת קשר דרך

.