מצרכים:
- 1 צלי בקר מספר 5
- 4 גבעולי טימין
- 5 שיני שום
- 4 גבעולי אורגנו טרי
- 2 כוסות יין אדום יבש
- 6 עלי דפנה
- 6-8 גרגירי פלפל אנגלי
- 1 בצל
- 1 כף שום כתוש
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן
לרוטב:
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו
- 1 כפית זעפרן
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף מלח
- 1 כרישה נקייה וקצוצה
אופן ההכנה:
קוצצים בצל, מטגנים מעט, מוסיפים את השום, עלה הדפנה והפלפל האנגלי, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
במקביל מושכים את נתח הבשר בתערובת של שום כתוש, פלפל שחור ושמן.
לתנור חם מאוד (230 מעלות) מכניסים את נתח הבשר לרבע שעה.
מוצאים מהתנור, מכניסים לסיר לחץ עם רוטב היין ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
מקררים ורק למחרת פורסים את נתח הבשר לפרוסות.
מניחים ברוטב הפטריות והזעפרן.
רוטב פטריות וזעפרן:
מסננים את הנוזל שהתקבל מהבשר שבישלנו.
קוצצים ומטגנים בסיר רחב את הכרישה, מוסיפים את הפטריות, מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את התבלינים ואת הנוזל
מהבשר שבישלנו.
מניחים את פרוסות הבשר בסיר רחב (בתוך רוטב הפטריות) ומבשלים עוד כחצי שעה.