טרטטן תפוחים ודבש

חומרים:

לבצק פריך:
400 גרם קמח
175 גרם חמאת קוקוס
1 שקית א. אפיה
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל

למלית:
8 תפוחים מקולפים וחתוכים לשמיניות
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס דבש
25  גרם חמאת קוקוס

אופן ההכנה:

להכנת הבצק :
להכניס את כל חומרי הבצק למעבד מזון להפעיל עד קבלת פירורים .

בסיר או במחבת להניח את התפוחים וכל חומרי המלית מלבד הדבש והקוקוס ולערבב עד לקבלת תפוחים מקורמלים (כ-5 דקות).
להוסיף את הדבש וחמאת הקוקוס ולהמשיך לערבב עוד כ-2 דקות.

בתבנית עם נייר אפיה להניח את התפוחים עם הרוטב שנוצר .
את הבצק לפזר מעל ולהדק מעט.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות כ-40 דקות.

להגשה:
להפוך את העוגה על מגש כך שהתפוחים יהיו למעלה.
מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל בצד.

 

בתאבון.

מתכונים נוספים
.