ירקות בצליה לאנטיפסטי

מצרכים:

  • 20 בצלצלים קטנים שלמים ושטופים
  • 4 שומר חתוך לרבעים
  • 2 פלפלים מכל צבע (אדום, ירוק וצהוב) חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 קישואים פרוסים
  • 2 בטטה פרוסות
  • פסטו
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח (רק בהגשה)
  • 1 כף סוכר חום
  • 5 כפיות חומץ בלסמי
  • 5 כפות יין אדום

אופן ההכנה:
לשטוף ולחתוך את הירקות. להניח את כל הירקות בתבנית מלבד הבצל והשומר אותם יש להניח בתבנית נפרדת.
לטבל כל תבנית ב-2-3 כפות פסטו, שמן זית ופלפל שחור, לערבב היטב ולצלות בתנור חם מאוד (220 מעלות או יותר)
עד להשחמה (כ-25 דקות).
להוסיף לשומר ולבצלצלים את הסוכר, החומץ הבלסמי והיין, לערבב ולעטוף בניר כסף.
לצלות את השומר והבצלצלים עוד כחצי שעה בחום גבוה.
לקרר, לסדר יפה בצלחת הגשה ולהגיש.

מתכונים נוספים
.
Open chat