ירקות שורש במילוי קינואה ובשר בקר בניחוח רכז רימונים.

מצרכים:

  • 1 סלק
  • 1 לפת
  • 1 גזר
  • 1 קולורבי
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס יין
  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • 1 כפית שום
  • 1 כוס מים

 

מצרכים לבשר הטחון:

  • 1 ק”ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שום
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בהרט / ראס אל חנות
  • 1 כוס צימוקי זרש / חמוציות
  • 1 כוס קינואה ועדשים שחורים מבושלים

 

אופן ההכנה:
לחתוך את כל הירקות לקוביות.
להקפיץ את הירקות בסיר / ווק עם 3 כפות שמן.
להוסיף את יתר המצרכים (פלפל, מלח, סוכר, יין, רכז רימונים, שום ומים) לבשל כשתי דקות לשפוך לתבנית לכסות ולאפות 40 דקות.

לבשר הטחון:
לטגן 1 בצל קצוץ,  להוסיף את הבשר, פלפל שחור ושום ולטגן היטב.
להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, הבהרט / ראס אל חנות, צימקי זרש / חמוציות והקינואה והעדשים השחורים המבושלים.
בצלחת מניחים בשכבות בתוך טבעת: שכבת ירקות שורש, מעליה שכבת בשר ומעל שוב ירקות שורש.
מעל ניתן לזלוף מהרוטב שנוצר בתבנית לקישוט.

                                    בתאבון.

מתכונים נוספים
.
Open chat