מעקרוד

מצרכים:

  • 1 ק”ג סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס מים
  • 1 שקית א. אפיה
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 קופסאות ממרח תמרים / תמרים מגולענים בואקום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 200 גרם אגוזי מלך גרוסים

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
להכניס לסיר את הסולת, הקמח, המלח, הסוכר ואבקת האפיה ולערבב הכול.
להרתיח את השמן, לשפוך על התערובת בסיר ולערבב נמרצות עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף בהדרגה את המים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.
לחלק את הבצק ל- 3-4 חלקים.
לשטח את הבצק , למרוח בתמרים, לפזר קינמון ואגוזים ולגלגל לרולדה.
לחתוך לחתיכות ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות לכ-25 דקות.
במקביל, להכנת הסירופ –
להרתיח את המים עם הסוכר והלימון.
לאחר הוצאת הרולדות מהתנור להרטיב אותן בסירופ.
לקרר ולהגיש.
***אם בחרתם להשתמש בתמרים מגולענים יש להרטיב אותם בחצי כוס מים חמים בתוספת 4 כפות שמן ולטחון אותם במעבד מזון כד לקבלת תערובת אחידה.

מתכונים נוספים
.