מרק בצל עם קרוטונים וגבינת גרוייר

מצרכים:

  • 3 בצלים לבנים
  • 1 בצל סגול
  • 5 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 גבעולי טימין
  • 1 כף סוכר חום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ 1 כפית מלח
  • 2 ליטר ציר מרק עוף או מרק ירקות
  • 5 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה (לא חובה)
  • ½ כוס יין לבן (לא חובה)
  • קרוטונים מכל סוג לחם
  • 100 גרם גבינת גרוייר מגורדת

אופן ההכנה:
לקרוטונים:
לקחת את סוג הלחם הרצוי, לחתוך לריבועים קטנים, לטפטף מעט שמן (ניתן להוסיף גם מעט שום כתוש אם אוהבים) ולהכניס לתנור עד לקבלת הזהבה.
להגשה – על הקרוטנים החמים לגרד את הגבינה , לערבב ולהניח מעל המרק.
לפרוס את הבצלים לחצי וכל חצי לפרוס לפרוסות דקות.
בסיר חם מאד ללא שמן להניח את פרוסות הבצל ולאדות תוך כדי ערבוב כ-5 דקות .
להוסיף את השמן (והחמאה), את הפלפל, עלי הדפנה , טימין ומלח ולערבב ע-5 דקות נוספות.
להוסיף את הסוכר ולערבב עד לקבלת קרמל (כדקה).
להוסיף את היין ולערבב כדקה.
להוסיף את ציר המרק, לכסות ולבשל על האש כ30-40 דקות.

מתכונים נוספים
.
Open chat
Powered by