עוגה פירות וקרם פטיסיאר מבצק פריך ללא גלוטן

חומרים:

לבצק:
2 כוסות קמח “קונדיטור” ללא גלוטן
2 ביצים
3 כפות שמן קוקוס
5 כפות טחינה גולמית
5 כפות סוכר חום
1 שקית אבקת אפיה
1 כף תמצית וניל
גרידת לימון מלימון אחד
1-5 כפות מים קרים (לפי הצורך)

קרם פטיסיאר:
3 חלמוני ביצה
3 כפות קורנפלור
4 כפות סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
2 כוסות חלב
1 שמנת מתוקה להקצפה  28%

פירות :
פירות העונה חתוכים לפרוסות / קוביות לפי רצונכם.

אופן הכנה: 

לבצק:
להכניס את כל המצרכים (למעט המים) לקערה של מיקסר ולערבב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
אם הבצק נראה יבש מידי אפשר להוסיף 1-5 כפות מים קרים – לפי הצורך.
להשאיר את הבצק למנוחה במקרר כחצי שעה.
להוציא, לרדד על נייר אפיה בעובי של 2 ס”מ.
ליצור את הצורה הרצויה (אני יצרתי את הצורה S ) ולאפות בתנור בחום של 175 מעלות כ-20 דקות .
להוציא מהתנור ולצנן. 

לקרם:
להכניס את כל החומרים (מלבד השמנת) לסיר, לטרוף עם מטרפה, להניח על האש בנונית ולטרוף על הזמן עד
להסמכה של הקרם.
להעביר לכלי זכוכית ולכסות בניילון נצמד (כך שהניילון יהיה במגע עם הקרם).
לצנן במקרר.
כשהקרם קר, להוסיף את השמנת ולהקציף עד לקבלת קרם יציב.
להכניס לשקית זילוף.

להכנת העוגה :
להניח את בסיס העוגה על תבנית הגשה, בעזרת שקית הזילוף לכסות את כל העוגה (ניתן לכסות בצורה אחידה אן ע”י יצירת עיגולים קטנים של קרם אחד ליד השני).
לעטר בפירות מעל הקרם.

 

 

בתאבון

מתכונים נוספים
.