פטה כבד עוף וקונפיטורה של תאנים

חומרים:

מצרכים לשתי תבניות פטה :

  • 1 ק״ג כבד נקי
  • 2 בצלים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 4 כפות שמן זית
  • כפות קוניאק / ברנדי/ דרמבוי
  • 1 שקית א ג’לטין
  • 50 גרם מחמאה

מצרכים לקונפיטורה של תאנים:

  • 1/2 קילו תאנים טריות שטופות וחתוכות לרבעים
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • ליקר תפוזים לא חייב
  • 2 מקלות קינמון
  • כוכב אניס
  • כפות מים

אופן הכנה:

לקונפיטורת התאנים:

להכניס את כל המצרכים לסיר ולבשל כחצי שעה על גבוהה תוך כדי ערבוב מידי פעם וכיסוי הסיר לסרוגין.
להכניס לכלי זכוכית, לכסות ולשמור במקרר.

אופן הכנה לפטה:

לטגן את הבצל בשמן עד השחמה ולהוסיף את התבלינים.
להוסיף את הכבדים ולטגן עד להשחמה  – כחמש דקות.
להוסיף גלטין, לבשל שתי דקות להוריד מהאש.
להכניס למעבד מזון ולטחון היטב את הכבדים והבצל.
לרפד 2 תבניות אינגליש קייק בנילון נצמד ולהשאיר שוליים לסגירה.
ליצוק את המסה לתבנית ולסגור היטב בנילון נצמד.
להניח במקרר ללילה.

להגיש במגש מאורך ומעל הפטה להניח את קונפיטורת תאנים או כל קונפיטורה אחרת.
לפזר  מעל שקדים קלוים.

 

 

בתאבון

מתכונים נוספים
.