פילה דג מוסר בזעפרן על מצע שעועית ירוקה וניוקי וגר

מצרכים:

  • 10 פילטים דג מוסר
  • 20 עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • 5 שיני שום
  • 6 כפות שמן זית
  • צרור פטרוזליה קצוצה
  • צרור כוזברה קצוץ
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית זעפרן
  • ½ כפית מלח
  • 1 שקית שעועית ירוקה דקה
  • 1 חבילת ניוקי
  • 2 רימונים
  • 1 לימון פרוס דק עם הקליפה

אופן ההכנה:
לערבב את כל התבלינים ושמן. למרוח את הדגים.
לרפד תבנית בחצאי העגבניות והניח עליהם את הדגים כשעור כלפי מעלה.
לאפות בתנור חם כרבע שעה ב-200 מעלות.
בזמן שהדגים בתנור לבשל את הניוקי והשעועית במים רותחים וכף מלח כ-10 דקות.
להוציא, לשטוף במים קרים ולהקפיץ הווק את השעועית הניוקי והרימונים עם 2 כפות שמן זית, פלפל שחור ומלח כ-5
דקות.
להניח בצלחת מצע של שעועית, מעליו פילה דג ולטפטף מעל מהרוטב של השעועית.

מתכונים נוספים
.