קובה סולת עם בשר בקר מפורק

חומרים:

למילוי:

1 ק״ג בשר צוואר
1 ק״ג שפונדרה
2  גזר
1  בצל
2 -3  גבעולי סלרי
6 שיני שום
1 כפית פלפל שחור
6  עלי דפנה
6  פלפל אנגלי
2  כפות רסק עגבניות
1 כפית זרעי כוסברה
1/2 2 ליטר מים

לבצק הקובה:
1  ק״ג סולת
1/12 כפיות מלח
1 כפית בהרט
1/2 2 כוסות מים קרים (כוס זכוכית רגילה )

להכנת מרק קובה סלק :
1 בצל
2-3 גבעולי סלרי
2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
4 סלקים מקולפים וחתוכים לרבעים
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כפית מלח לימון
1 כפית בהרט
1 כפית סוכר
שלוש ליטר מים

אופן הכנה:

למילוי:
לקצוץ גס את הירקות.
להניח את הירקות וכל שאר המצרכים בתבנית.
לערבב ולטבל הכל טוב.
להכניס לתנור חם של 200 מעלות כ-20 דקות לא כיסוי.
לאחר 20 דקות לכסות ולבשל בתנור בחום של 180 מעלות כשלוש שעות.
להשאיר בתנור כשעה נוספת כשהתנור כבוי.
להוציא מהתנור,  לסנן, לקרר ולקצוץ את הבשר.
לתבל במלח ופטרוזיליה קצוצה.

 לבצק הקובה:
להכניס את כל החומרים לקערת ערבוב.
לערבב היטב עד לקבלת בצק רך.
לכסות בנילון ‏‏שנוגע ‏בבצק ולהניח בצד כ-1/2 שעה.

להכנת מרק קובה סלק :
לטגן בצל קצוץ עד שקיפות,  להוסיף 2-3 גבעולי סלרי חתוכים,  להוסיף הגזר, הסלק ולטגן מעט.
להוסיף את התבלינים ולטגן עוד קצת.
להוסיף שלוש ליטר מים ולהביא לרתיחה.
להכניס את הקובה בהדרגה כשהמרק רותח.
לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה. 

להכנת הקובה :
בידיים רטובות לקחת ‏חתיכה ‏קטנה של בצק בגודל כדור פינג פונג.
להניח על כף היד ולשטח את הבצק.
למלא בבשר ולסגור היטב.
להכניס לסיר המרק הרותח…

*** להגיש עם אורז לבן.

 

בתאבון

 

 

 

 

מתכונים נוספים
.
Open chat
Powered by