רטטוי של ירקות צלויים בחמישה תבלינים ובמלח אטלנטי

מצרכים:

  • 2 קישואים
  • 2 פלפל אדום
  • 2 פלפל ירוק
  • 2 בצלים
  • 1 חציל
  • 6 שיני שום
  • 2 עגבניות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות טרגון יבש
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

לרוטב

  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מעט זעפרן
  • 1 כפית מלח
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:
לחתוך את הירקות לצורה הרצויה (בד”כ פלפלים לריבועים, חציל, עגבניות, בצל וקישוא לעיגולים).
להניח בתבנית, לטבל בשום קצוץ, סלרי, טרגון, פלפל שחור ושמן.
לערבב היטב ולהכניס לתנור חם מאוד כ-30 דקות –מלבד החצילים אותם יש לאפות בתבנית נפרדת. (כיוון שהחצילים זקוקים לחום ישיר).

לרוטב
לטגן בסיר קלות את השום, להוסיף את כל החומרים מלבד המים ולטגן כדקה.
להוסיף את העגבניות שאפינו בתנור.
להוסיף את המים ולבשל על אש נמוכה עד לצמצום של חצי הכמות.
לטחון את הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בניית המנה
לסדר את הירקות בצורת מניפה בצלחת הגשה, לצקת מעל את הרוטב .
ניתן לעטר בפטרוזיליה קצוצה ומלח ים אטלנטי.

מתכונים נוספים
.
Open chat