ממתק שוקולד וקורנפלקס

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

חומרים:

לתחתית

  • 250  גרם קורנפלקס תירס רגיל
  • 200  גרם שוקלד לבן
  • 4-5 כפות (50 מל"ל) שמנת מתוקה
  • 1 קופסת חלב מרוכז / 200 גרם ממרח נוגט

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • 200 מל"ל שמנת מתוקה
  • 3-4 כפות סוכר
  • 2 כפות גדושות נוטלה / 2 כפות קרם נוגט

אופן הכנה:

לתחתית:
לטחון במעבד מזון את הקורנפלקס.
לשים את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה בקערה.
להכניס למיקרוגל ל-30 שניות, להוציא ולערבב.
להכניס לעוד 30 שניות להוציא ולערבב היטב.
כשרואים שהמסה נוזלית אין צורך להמשיך במירקוגל עוד (גם עם לא סיימתם את 30 השניות הנוספות).
דרך ההמסה הזאת באה למנוע שריפה של השוקולד.
להוסיף לשוקולד הלבן את החלב המרוכז ולערבב היטב.
להוסיף את המסה לקורנפלקס הטחון, לערבב היטב .
לשטח על ניר אפיה בתוך תבנית להדק היטב להכניס למקפיא . 

לציפוי:

להביא לרתיחה את השמנת והסוכר, לצקת על השוקולד, לחכות כ-1/2 דקה ולערבב עד להמסה.
לקרר את המסה של השוקולד כ-1/2 שעה במקרר.
להקציף כ-1/2 דקה .
להוסיף 2 כפות גדושות של נוטלה או ממרח נוגט ולקציף עוד כ-10 שניות.
לשפוך את המסה על תחתית הקורנפלקס ולשטח.
ניתן לפזר מעל פיטוק גרוס קלוי, אגוזי פקאן מסוכרים וכו'..
להכניס שוב לקרור כחצי שעה .
להוציא ולחתוך לצורה הרצויה, להכניס לקופסא .לשמור במקפיא.
יש להפשיר מעט לפני שאוכלים.

 

                                                בתאבון

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור

שף פרטי - ההתמחויות שלנו

שף פרטי לכל אירוע, שף פרטי עד הבית, שף פרטי לאירועים קטנים